TEL: 010 - 5216558
Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers

Kinderuitvaart

Afscheid van een kind..
Eén van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven: het verlies van een kind. 
Het is niet natuurlijk dat ouders hun kinderen overleven. Je bent een deel van jezelf kwijtgeraakt wat zowel lichamelijk als mentaal emotioneel zeer ingrijpend is. En dan staan er een aantal zware beslissingen te nemen in een relatief korte tijd. Op zo’n moment is het prettig mensen in je omgeving te hebben die weten waar u het over heeft en begrijpen wat u doormaakt, wij van Werner Uitvaart weten dit als geen ander.

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Van nature wil je je kind beschermen tegen alles wat heftig, schokkend en verdrietig is. Wat wij uit ervaring weten is dat een kind meer aan kan dan wij als volwassenen denken. Wees open en eerlijk in de communicatie met uw kind en draai niet om dingen heen. Soms kan de fantasie van een kind erger zijn dan de werkelijkheid.

We kunnen kinderen niet behoeden voor verdriet wanneer iemand overlijdt.  We kunnen kinderen wél leren dat de dood bij het leven hoort en dat het normaal is dat ze iemand missen en daar verdriet van hebben.

Kinderen kun je onder begeleiding en met ondersteuning betrekken bij de uitvaart door ze iets te laten doen. Hierdoor voelen ze zich serieus genomen en betrokken. Het helpt het kind te leren omgaan met het verdriet en het gemis. ‘Niets moet en alles mag’, kinderen beleven en verwerken een overlijden geheel op hun eigen manier, afhankelijk van hun leeftijd.

“Niets moet, alles mag, ieder kind rouwt op zijn eigen manier”